Sardzsa 100000 USA dolláros díjjal ismeri el a menekültek megsegítésén dolgozó névtelen hősök munkáját

HH Sheikha Jawaher Al Qasimi during her visit to Al-Zaatari Refugee Camp in Jordan (Archive image) (Photo: Business Wire)

SARDZSA, Egyesült Arab Emírségek--()--Az őfelsége által felajánlott díj az elkötelezettséget és kitartást jutalmazza, amellyel még a legnagyobb nehézségek is legyőzhetők - Az Egyesült Arab Emírségek (UAE) harmadik legnagyobb emírsége, Sardzsa uralkodó családja egy 100000 USA dollár értékű, 'Sharjah International Award for Refugee Advocacy & Support' (Sardzsai Nemzetközi Díj a Menekültek Érdekképviseletéért és Támogatásáért) elnevezésű humanitárius díjat ajánlott fel, amellyel a Közel-Keleten, Észak-Afrikában (MENA) és Ázsiában lakóhelyüket elhagyni kényszerülő emberek megsegítésén dolgozó, kiemelkedően hatékony munkát végző személyek tevékenységét szeretné elismerni.

A díjat őfelsége Jawaher bint Mohammed Al Qasimi sejka, Sardzsa uralkodójának felesége, az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) által végzett tevékenység keretei közt a menekült gyermekek ügyét támogató főpatrónus és a The Big Heart Alapítvány (TBHF) elnöke ajánlotta fel olyan személyek munkájának elismerése céljára, akik fáradhatatlanul dolgoznak a sok millió menekült és lakóhelyét elhagyni kényszerülő család életének jobbá tétele érdekében.

"A Menekültek Érdekképviseletéért és Támogatásáért évente odaítélésre kerülő Sardzsai Nemzetközi Díjat olyan személyek vagy szervezetek kaphatják meg, akik/amelyek kitartóan dolgoznak a menekültek szenvedéseinek enyhítéséért. A díj célja az, hogy a díjazottak munkájának elismerése révén követendő példává tegye az önzetlen és állhatatos támogatást, és minél több embert ösztönözzön arra, hogy mosolyt varázsoljon a háborúk és katasztrófák miatt lakhelyüket elhagyni kényszerülő emberek arcára" - mondta el őfelsége, Jawaher Al Qasimi sejka.

"A díj újabb példája az UAE globális filantrópia iránti elkötelezettségének és a nemzetünk nagylelkű vezetői által elindított jótékonysági és humanitárius tevékenységnek" - tette hozzá őfelsége.

Az őfelsége Dr. Sultan bin Muhammad Al Qasimi sejk, a sardzsai Legfelsőbb Tanács tagja és Sardzsa uralkodója támogatásával megalapított díj odaítélésével kapcsolatos feladatokat a TBHF és az UNHCR végzi majd. A díj arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy több százezer menekült szívében ébredhet remény és éledhet fel az emberi jóságba vetett hit annak eredményeként, hogy egyes személyek munkájának köszönhetően élelemhez, hajlékhoz, egészségügyi ellátáshoz jutnak, oktatásban részesülnek és beilleszkedhetnek a társadalomba.

A Menekültek Érdekképviseletéért és Támogatásáért járó Sardzsai Nemzetközi Díjat kezelő Főtitkárság szerte a világról várja az ázsiai, közel-keleti és észak-afrikai menekültek megsegítése érdekében folytatott munkának e díjjal való elismerésére vonatkozó pályázatokat.

A díj odaítélése során figyelembe vett legfontosabb szempontok a következők: a humanitárius munka végzése során a pénzügyi és humán erőforrások hatékony kezelése, megbízható irányítás, átláthatóság, felelősségvállalás és elszámoltathatóság. A Főtitkárság minden évben megszervez majd egy orientációs programot, amelynek keretében a díjra pályázó személyek és szervezetek tájékoztatásban részesülnek a díjjal kapcsolatos elképzelésekről, a díj céljairól és a pályázati feltételekről.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

National Network Communications
Mousa Nimer, +971-50-222-0561