A P&G kiadta legelső Globális polgársági jelentését

CINCINNATI--()--A The Procter & Gamble Company (NYSE:PG) ma kiadta legelső Globális polgársági jelentését, amelyben részletes elemzést nyújt a vállalat ökológiai lábnyomának csökkentését, a leginkább rászorultak szociális körülményeinek javítását, a sokszínűség és a társadalmi befogadás elősegítését és a nők vállalati kereteken belüli és kívüli szerepvállalásának és érdekérvényesítési képességeinek erősítését célzó erőfeszítéseinek eredményeiről. A P&G 1999 óta minden évben kiadott egy fenntarthatósági jelentést, idén azonban új megközelítést alkalmazva egy részletesebb jelentést készített, amely átfogóbb, teljesebb képet ad a vállalat társadalmi felelősségvállalásáról.

"Olyan vállalat vagyunk, és azt szeretnénk, hogy világszerte olyan vállalatként ismerjenek, amely felelősségteljesen és etikusan végzi tevékenységét, üzleti folyamatai és ügyletei nyíltak és átláthatóak, támogatja a társadalom hasznát szolgáló ügyeket, védi a környezetet és olyan vonzó munkahelyet biztosít alkalmazottai számára, ahol megbecsülésben részesülnek és lehetőséget kapnak arra, hogy kiteljesítsék képességeiket és megvalósítsák céljaikat" - fejtette ki David Taylor, a P&G igazgatótanácsának elnöke, a vállalat elnök-vezérigazgatója.

A P&G 2016. évi Globális polgársági jelentésének legfontosabb témakörei közé tartoznak az alábbiak:

- Felelősség a környezet iránt: Az éghajlatváltozás megelőzését, a vízfelhasználás és a hulladékkibocsátás csökkentését előirányzó célkitűzések megvalósítása terén elért eredmények, ideértve a P&G azon célját, hogy teljes energiafelhasználását 2010 óta 20%-kal csökkentse; az első természetes alapanyagokból (65%-ban biológiailag lebomló anyagok) készült mosószer, a Tide-tól megszokott magas fokú tisztítóhatást biztosító Tide purclean™ mosószer előállítását, valamint az összes Charmin termék FSC® tanúsításának elérését, amely tanúsítvány igazolja, hogy a termékek alapanyaga felelős erdőgazdálkodást folytató beszállítóktól származik, és a termékek megfelelnek a környezettudatos és társadalmilag felelős termelés, gyártás feltételeinek.

- A helyi közösségekre gyakorolt hatás: A P&G Children's Safe Drinking Water (CSDW) (Tiszta vizet a gyermekeknek) elnevezésű programja keretében ezidáig már 10 milliárd liter tiszta ivóvizet biztosított a rászoruló gyermekek számára; a vállalat szerte a világon több mint 25 természeti katasztrófa által sújtott terület lakosainak nyújtott segítséget, és a Project Hope (Remény) nevet viselő projektje révén már 20 éve munkálkodik azon, hogy képzés és oktatás biztosításával lehetővé tegye a kínai gyermekek számára a jobb életet, a tanulást és a boldogulást.

- Sokszínűség és társadalmi befogadás: Az emberek sokszínűségében, különbözőségében rejlő lehetőségek kiaknázása azzal a céllal, hogy az ötletek eljussanak a megvalósításig, és az egyének együttműködését előtérbe helyező csapatok hatékonyabb munkájának köszönhetően innovatív és sikeres termékeket dolgozzunk ki; a nők szerepvállalását gátló akadályok megszüntetése a P&G-n belül annak az elkötelezettségnek a jegyében, hogy a vállalati struktúra minden szintjén biztosítsuk a nemi esélyegyenlőséget és a férfi és női alkalmazottak számának egyensúlyát; a társadalom javát szolgáló ügyek támogatása olyan kampányok révén, mint például az SK-II "Change Destiny" (Változtass a sorsodon) kampánya; valamint az afrikai ősökkel bíró alkalmazottaink és fogyasztóink érdekérvényesítésének támogatása mind a vállalaton belül, mind a társadalmi színtéren a My Black is Beautiful (A fekete gyönyörű) kampánnyal és olyan termékekkel, mint például a Pantene Gold Series.

- Nemi esélyegyenlőség: Hallatjuk a szavunk a nemi alapon történő hátrányos megkülönböztetés leküzdése érdekében olyan hirdetési kampányokkal, mint például az Always "Like a Girl" (Mint egy lány) vagy az Ariel "Share the Load" (Oszd meg a terhet) kampánya; különféle kezdeményezésekkel, mint például az Indiában folyó "Shiksha" programunk igyekszünk hozzájárulni a nők oktatáshoz való hozzáférését és az üzleti való boldogulását gátló, nemi diszkrimináción alapuló akadályok lerombolásához; továbbá megerősítjük elkötelezettségünket a nők és férfiak egyenlő képviselete iránt a P&G szervezetében.

A Globális polgársági jelentés IDE KATTINVA olvasható. (http://us.pg.com/2016-Citizenship-Report.html)

Amit a Procter & Gamble-ről tudni kell…

A P&G világszerte megbízható és magas minőségű termékekkel áll a fogyasztók rendelkezésére. A vállalat rendkívül erős termékportfóliójának piacvezető márkái közt szerepel többek közt az Always®, az Ambi Pur®, az Ariel®, a Bounty®, a Charmin®, a Crest®, a Dawn®, a Downy®, a Fairy®, a Febreze®, a Gain®, a Gillette®, a Head & Shoulders®, a Lenor®, az Olay®, az Oral-B®, a Pampers®, a Pantene®, az SK-II®, a Tide®, a Vicks® és a Whisper®. A P&G vállalatcsalád tagjai mintegy 70 országban működnek szerte a világon. A vállalatra és márkás termékeire vonatkozó legfrissebb hírekért és információkért kérjük, keresse fel a http://www.pg.com internetes oldalt.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Procter & Gamble
Damon Jones