Andreas Weisl nowym członkiem zarządu spółki Seoul Semiconductor Europe GmbH

Andreas Weisl - Managing Director, Vice President Sales at SEOUL SEMICONDUCTOR Europe GmbH (Photo: Business Wire)

MONACHIUM--()--Andreas Weisl (38), dotychczasowy wiceprezes na Europę koreańskiego producenta diod LED, firmy Seoul Semiconductor (SSC), z dniem 11 listopada 2016 roku objął funkcję członka zarządu spółki Seoul Semiconductor Europe GmbH z siedzibą w Monachium (Niemcy).

Firma od 2010 roku konsekwentnie rozbudowuje swą europejską siedzibę. Region ten już od dawna ma swój udział w globalnym sukcesie przedsiębiorstwa, które zaskakuje szalonym tempem rozwoju. SSC należy do globalnej, a więc także europejskiej, czołówki producentów diod LED.

Pan Weisl zarządza firmą SSC od 2010 roku, początkowo jako dyrektor naczelny dla regionu Europy Środkowej i Północnej, a od 2014 roku jako wiceprezes na Europę. Będąc osobą odpowiedzialną za rozwój działalności w Europie znacząco przyczynił się do sukcesu firmy. Andreas Weisl może poszczycić się ponad jedenastoletnim doświadczeniem w branży LED. Przed przystąpieniem do SSC w 2010 roku był między innymi menedżerem w firmie Osram Opto Semiconductors.

O firmie Seoul Semiconductor

Firma Seoul Semiconductor opracowuje oraz sprzedaje diody LED (Light Emitting Diodes) dla rynku oświetlenia ogólnego, automotive, back-lighting (TV, smartphone) oraz oświetlenia specjalnego (UV). Jako jeden z pięciu największych producentów diod LED na świecie, Seoul Semiconductor posiada ponad 12,000 patentów, oferuje szeroką gamę unikalnych technologii oraz dostarcza miliardy diod każdego miesiąca do setek klientów na całym świecie. Głównymi, unikalnymi oraz innowacyjnymi technologami, którymi firma może się pochwalić, są: „Wicop LED”- diody LED nieposiadające obudowy; „Acrich”- wiodąca technologia zasilania diod LED bezpośrednio z sieci 230V AC; „Acrich MJT LED”- technologia tworzenia chipu diody z wysokim napięciem przewodzenia, „nPola”- nowy sposób generowania światła z chipu diody za pomocą nowych, doskonalszych materiałów (GaN on GaN), dzięki czemu gęstość prądu jak i światła jest 10-krotnie większa w porównaniu do standardowych rozwiązań.

Seoul Semiconductor PR Europe
Ariane Heim