GSMA: Aantal gebruikers mobiel internet Latijns-Amerika in 2020 met 50 procent gegroeid

MEXICO-STAD--()--Het aantal mensen in Latijns-Amerika dat mobiele apparaten gebruikt voor internet is aan het einde van dit decennium met 50 procent gegroeid, schrijft de GSMA in haar nieuwe onderzoek. De organisatie beraamt dat er in 2020 150 miljoen mensen met een mobiel-internetabonnement zijn bijgekomen, waarmee het totaal op 450 miljoen komt te liggen. Dit stimuleert economische groei, innovatie en digitale insluiting. Het nieuwe rapport ‘The Mobile Economy: Latin America and the Caribbean 2016’ is gepubliceerd op het evenement GSMA Mobile 360 – Latin America, dat deze week in Mexico-Stad plaatsvindt. De conferentie brengt bestuurders van bedrijven uit de mobiele-communciatiebranche uit de regio bijeen.

“Latijns-Amerika is in de afgelopen jaren snel gegroeid in termen van mobiel-internetabonnees, waardoor een app-economie is ontstaan met sectoren als mobiele handel en mobiele content. Bovendien steunt de groei een florerende lokale gemeenschap van start-ups”, zei Mats Granyrd, algemeen directeur van de GSMA. “Dit houdt verband met lokale mobielnetwerkexploitanten die erin slagen bestaande abonnees te migreren naar smartphones en mobiele breedband, ondanks toenemende druk door concurrentie en regelgeving.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For the GSMA
Tatiana Cantoni (Brazil)
+ 55 11 95210-2225
taticantoni@pimenta.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com

Contacts

For the GSMA
Tatiana Cantoni (Brazil)
+ 55 11 95210-2225
taticantoni@pimenta.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com