Dešimt skaitmeninių idėjų. Dešimt įmonės „Oliver Wyman” prognozių dėl skaitmeninių technologijų raidos 2017 m.

NIUJORKAS--()--Įmonė „Oliver Wyman“ paskelbė savo naują ataskaitą „Dešimt skaitmeninių idėjų“ („Ten Digital Ideas“), kurioje kalbama apie tai, kokią naudą gali gauti įvairių sektorių lyderiai, naudodami skaitmenines inovacijas.

„Veiksmingas skaitmeninių inovacijų potencialo panaudojimas yra vienas didžiausių mūsų laikų uždavinių. Naujų skaitmeninių verslo plėtros priemonių atradimui naujausius laimėjimus reikia tirti ne tik savo srityje, bet ir kitose srityse bei geografijose“, – pareiškė Paul Beswick, vienas iš „Oliver Wyman“ skaitmeninės praktikos „Skaitmeninės technologijos“ vadovų.

„Mūsų ataskaitoje „Dešimt skaitmeninių idėjų“ pasakojama apie įmones, kurios sėkmingai diegia skaitmenines technologijas, taip pat apie tai, kaip jos tai daro“, – pridūrė Christoph Knoess, dar vienas iš „Oliver Wyman“ skaitmeninės praktikos „Skaitmeninės technologijos“ vadovų.

Ataskaitoje, kurią sudaro vienai bendrai temai skirtų straipsnių rinkinys, įmonė „Oliver Wyman“ pateikė tokias skaitmeninių technologijų raidos įvairiuose sektoriuose 2017 metais prognozes:

Finansų sektorius. Prognozuojama, kad modulinę struktūrą įgyjančiame finansinių paslaugų sektoriuje bus sutaupyta 1 trln. JAV dolerių pajamų ir išlaidų. Be to, diegdami vadinamąją „Blockchain“ technologiją, bankai savo išlaidas IT ir veiklos išlaidas gali sumažinti 150 mlrd. JAV dolerių.

Bendro vartojimo ekonomika. Pasaulio bendro vartojimo ekonomikos apimtis padidės dvylika kartų ir iki 2025 metų pasieks 300 mlrd. JAV dolerių lygį, nes bendro naudojimo paslaugų, tokių kaip „Airbnb“, „Lyft“ ir „Uber“, technologijas diegia vis daugiau ir mažmeninės, ir didmeninės prekybos įmonių.

Gamyba ir automobilių pramonė. Skaitmenizavę procesus visuose gamybos ciklo etapuose: nuo naujos idėjos atsiradimo iki pardavimo, pristatymo ir aptarnavimo po pardavimo etapo, gamintojai savo pelnus galės padidinti 1,4 trln. JAV dolerių. Skaitmeninės technologijos automobilių gamintojams išleidžiant naują modelį leis sutaupyti 100 mln. JAV dolerių, nes kurdami to modelio dizainą jie galės atsižvelgti į gamybos ypatumus.

Logistika. Programėlių naudojimas visai netrukus paskatins radikalius krovinių gabenimo sektoriaus pokyčius, kaip jau yra įvykę kitose transporto sektoriaus kryptyse. Programėlės krovinių vežėjams ir transporto įmonėms pasiūlys visa apimančius sprendimus.

Sveikatos apsauga. Išlaidos sveikatos apsaugai gali sumažėti 530 mlrd. JAV dolerių, jeigu vartotojai palaikys skaitmeninio modelio, panašaus į jiems įprastą elektroninę mažmeninės prekybos platformą, tokią kaip „Amazon“, diegimą.

Didieji duomenys (angl. big data). Skraidyklių rinkos vertė iki 2020 metų sparčiai padidės iki 7 mlrd. JAV dolerių, nes skraidyklės tampa nauju analitinių duomenų šaltiniu.

Kibernetinis saugumas. Tik trečdalis įmonių yra pakankamai apsaugotos ir pasirengusios atlaikyti pačias agresyviausias kibernetines atakas.

Skaitmeninės ir „emocinės“ technologijos. Įmonės „Lippincott“ („Oliver Wyman“ patronuojamosios įmonės) atlikta 3,5 tūkst. vartotojų apklausa parodė, kad skaitmeninės įmonės, ignoruojančios emocinio veiksnio svarbą vartotojams, gali prarasti galimybę su savo klientais sukurti ilgalaikius santykius.

Į ataskaitą „Dešimt skaitmeninių idėjų“ įtraukti šie straipsniai:

Move at Clock Speed: Companies Need to Behave like Digital Disruptors;Beware of Digital Buzz: What it Takes for Complex Innovations like Blockchain to Work;Share or Shrivel: No Business is Safe from the Sharing Economy;Become Digitally Lean: German Manufacturing is Leading a Digital Industrial Revolution;Be Modular: A Lesson for Financial Services;Prepare for the New Drone Data Wave: Drone-based Big Data will Change the Rules of Competition;Don’t Just Digitize, Humanize;Stay Ahead of Smarter Apps: Make Way for Uber-Trucking;Learn from Online Retailers: Paging Dr. Amazon;Go to Cyber Extremes: What to do When Digitalization Goes Wrong.

Visą ataskaitą galima rasti šioje svetainėje.

Apie įmonę „Oliver Wyman“

„Oliver Wyman“ yra pirmaujanti tarptautinė valdymo konsultacijų įmonė. Turimas išsamias praktines žinias „Oliver Wyman“ derina su ypač veiksmingų strategijų kūrimo, veiklos efektyvumo didinimo, rizikos valdymo ir organizacijų pertvarkymo metodų taikymu. Kartu su savo klientais „Oliver Wyman“ kuria patikimos verslo plėtros strategijas ir jas įgyvendina. „Oliver Wyman“ yra įmonių grupės „Marsh & McLennan Companies“ [NYSE simbolis MMC] dalis.

Išsamesnę informaciją galima rasti svetainėje www.oliverwyman.com, taip pat mūsų svetainėje rusų kalba www.oliverwyman.com/ru.

Šio pranešimo tekstas pirminio šaltinio kalba yra oficiali ir patikima versija. Vertimai teikiami tik patogumui ir turėtų būti gretinami su tekstu originalo kalba, kuris yra vienintelė juridinę galią turinti teksto versija.

Atstovė ryšiams su spauda:
Natalija Čebotar
+ 7 964 524 2935
natalia.chebotar@oliverwyman.com

Atstovė ryšiams su spauda:
Natalija Čebotar
+ 7 964 524 2935