Nowa kolekcja czarnobiałych fotografii nieznanego modernistycznego fotografa z lat 20. dostępna na TheLostNegatives.com

Symboliczne przedstawienie Amerykańskiego Zachodu - rzadkie obrazy zaginione od niemal stu lat odnalezione na nowo.

LOS ANGELES--()--Efektowny zbiór modernistycznych zdjęć krajobrazu przedstawia panoramę Zachodu Ameryki, idylliczną i pełną wyrazu, i surowego piękna. Unikalna kolekcja rzadkich, ekskluzywnych obrazów uchwyconych przez fotografa o niezaprzeczalnym talencie, którego tożsamość nie jest jeszcze znana, można znaleźć na stronie: TheLostNegatives.com. Ekskluzywna publikacja limitowanej edycji zdjęć zostanie udostępniona w późniejszym terminie.

Fotografie z kolekcji są pełne wyrazu, a wiele z nich pojawiło się w sprzedaży po raz pierwszy.

Fotografie odtworzone ze szklanych negatywów wykonanych techniką kolodionową, które znaleziono w liczącej 90 lat drewnianej skrzyni, stanowią przedstawienie podróży po różnych miejscach w Kalifornii: Parku Narodowym Yosemite (El Capitan, Bridal Veil Falls, Vernal Falls itd.). Głównym tematem prac nieznanego fotografa był jeden z najcenniejszych zasobów przyrodniczych Ameryki - Park Narodowy Yosemite.

John Norsigian, współzałożyciel The Lost Negatives, stwierdził: "Umiejętność uchwycenia zapierających dech w piersiach widoków Kalifornii i niesamowita zdolność postrzegania i tworzenia niepowtarzalnych kompozycji sprawiają, że ta kolekcja jest jeszcze bardziej intrygująca. Znalezione negatywy prezentują historię Ameryki sprzed prawie stu lat. Z perspektywy historycznej negatywy są klasycznym obrazem Kalifornii. Wiadomo, że zdjęcia wykonano aparatem Korona View oraz że osoba, która je zrobiła, zajmowała się fotografią profesjonalnie - każdy ze szklanych negatywów o wymiarach 6,5" x 8,5" był umieszczony w kopercie ze szczegółowymi notatkami".

Po tym jak zaginęły na 90 lat, niewielka liczba wyjątkowych szklanych negatywów została odnaleziona w drewnianej skrzyni zakupionej przez miejscowego malarza na domowej wyprzedaży w Fresno, w stanie Kalifornia.

"Fotograf ten w niesamowity sposób uchwycił imponujące piękno Amerykańskiego Zachodu - liczne, nieeksploatowane jeszcze ikoniczne naturalne krajobrazy Kalifornii - powiedział Norsigian. - Bardzo przemyślane i ostrożne podejście tego fotografa przyniosło rezultat w postaci obrazów przedstawiających zapierające dech w piersiach krajobrazy, 'wielkie' niebo, ogromne przestrzenie, majestatyczność i dzikość wzbudzające emocje".

Fotografie idealnie nadają się dla projektantów wnętrz, właścicieli domów, kolekcjonerów/projektantów tworzących kolekcje dzieł sztuki w hotelach i firmach lub prywatnych kolekcjonerów mających słabość do ekskluzywnych i gustownych dzieł.

Klienci mogą łączyć i dopasowywać rozmiary, ramki i style

Fotografie dostępne są w różnych rozmiarach, ramkach i z efektem matowienia. Dostępna jest również ograniczona, ręcznie numerowana ilość fotografii w wyjątkowej i specjalnej zakładce Edycja kolekcjonerska (Collector’s Edition).

Przyjmujemy zamówienia z całego świata.

Więcej informacji:

TheLostNegatives.com, Twitter @Lost_Negatives, Instagram.com/TheLostNegatives and Facebook.com/TheLostNegatives.

Materiał wideo: https://www.hightail.com/download/ZWJYUWVuT2JvQUpvSWNUQw

Przedstawicieli mediów zapraszamy do kontaktu mailowego Karen@360degreespr.com.

KONTAKT:
TheLostNegatives.com