„Hurricane Electric Internet Services” atklāj pirmo klātbūtnes punktu (PoP) Latvijā

Jaunākais PoP sniegs LVRTC klientiem pieeju spēcīgajam IPv4 un IPv6 tīklam

RĪGA, Latvijā & FRĪMONTA, Kalifornijas štatā ASV.--()--Pasaulē lielākais „ IPv6-native” interneta pamattīkls „ Hurricane Electric ” ir paplašinājis savu globālo tīklu ar jaunu klātbūtnes punktu (PoP) Latvijas valsts Radio un Televīzijas centrā (LVRTC), kas atrodas Zaķusalas krastmalā 1, Rīga, LV-1050, Latvija.

Latvijas Valsts Radio un Televīzijas centrs ir viens no līderiem elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanā valstī, garantējot drošus, augstas kvalitātes telekomunikāciju risinājumus visiem lielākajiem mobilo sakaru, interneta un telekomunikāciju operatoriem Latvijā. Turklāt LVRTC ir Latvijā galvenais virszemes radio un televīzijas apraides tīklu operators, kura klientu vidū ir televīzijas kompānijas, radiostacijas un valstī lielākie elektronisko sakaru operatori.

LVRTC Datu centrs atrodas Rīgas Televīzijas tornī, kas ir drošs un aizsargāts objekts un ir uzskatāms par galveno telekomunikāciju mezglu Latvijā. Tas ir uzbūvēts atbilstoši „TIER III” datu centra prasībām un uztur tiešus tranzīta maršrutus ar vairākām valstīm, tostarp Lietuvu, Igauniju, Zviedriju, Krieviju un Baltkrieviju. Rīgas Televīzijas tornis sniedz attālinātu pieeju saviem serveriem un virtuālajiem resursiem, kas tiek nodrošināts caur tiešo savienojumu ar visu lielāko vietējo un starptautisko telekomunikāciju un interneta pakalpojumu sniedzēju pakalpojumiem.

„Hurricane Electrics” jaunākais klātbūtnes punkts Latvijas Valsts Radio un Televīzijas centra klientiem sniegs pieeju „Hurricane Electrics” spēcīgajam IPv4 un IPv6 tīklam, kā arī palielinātai tīkla jaudai caur 100 GE (100 gigabaitu tīkla „Ethernet”), desmit GE (desmit gigabaitu tīkla „Ethernet”) un GigE (viena gigabaita tīkla „Ethernet”) portiem. Viņiem tagad arī būs iespēja veikt IP plūsmas apmaiņu jeb „biedroties” ar „Hurricane Electric” bagāto globālo tīklu, kas ir savienojums ar „Jumbo Frame” (9000 baitu MTU).

„Saistībā ar iespaidīgo telekomunikāciju sektora izaugsmi Baltijas valstīs, „Hurricane Electric” ar prieku atklāj savu pirmo klātbūtnes punktu Latvijā,” sacīja „Hurricane Electric” prezidents Maiks Lebers (Mike Leber). „Šis savienojums ir mums otrais reģionā un ļaus LVRTC klientiem caur dažādām spēcīgām savienojuma iespējām piekļūt „Hurricane Electric” bagātīgajam globālajam tīklam. Mēs sagaidām, ka tuvāko mēnešu laikā turpināsim paplašināties šajā nozīmīgajā reģionā.”

Par „Hurricane Electric”

Kalifornijas štata Frīmontā bāzētā kompānija „Hurricane Electric” ir operators savam globālajam IPv4 un IPv6 tīklam un ir uzskatāms par lielāko IPv6 pamattīklu pasaulē, mērot pēc ar to savienoto tīklu skaita. Globālajā tīklā „Hurricane Electric” ir savienota ar vairāk nekā 120 lielākajiem apmaiņas punktiem un tiešā veidā veic plūsmas apmaiņu ar vairāk nekā 4300 dažādiem tīkliem. Izmantojot elastīgo optiskās šķiedras topoloģiju, „Hurricane Electric” ir vismaz četri rezerves datu ceļi pāri Ziemeļamerikai, divi atsevišķi ceļi starp ASV un Eiropu un loki Eiropā un Āzijā. Bez plašā globālā tīkla „Hurricane Electric” pieder un tā ir operators arī diviem datu centriem Frīmontā Kalifornijas štatā, tostarp „Fremont 2”, kas ir kompānijas jaunākais centrs ar 208 tūkstošu kvadrātpēdu (gandrīz 20 tūkstoši kvadrātmetru) platību. „Hurricane Electric” piedāvā IPv4 un IPv6 tranzīta risinājumus caur to pašu savienojumu ar dažādiem ātrumiem, tostarp desmit Gbps un 100 Gbps „Ethernet”.

Plašāku informāciju par „Hurricane Electric” meklējiet: http://he.net

Šī paziņojuma versija oriģinālvalodā ir paziņojuma vienīgā oficiālā un autoritatīvā versija. Tulkojumi ir domāti, lai radītu papildu ērtības, un ir jāsalīdzina ar oriģinālo tekstu, kam vienīgajam ir juridisks spēks.

„Milldam Public Relations”
Adams Vaitkunass (Adam Waitkunas), 978-369-0406 (birojā)
978-828-8304 (mobilais telefons)
adam.waitkunas@milldampr.com