A Parallels Holdings Limited eladta Odin Service Automation platformját az Ingram Micronak

A Parallels Holdings Limited tulajdonában maradt szolgáltató üzletágak, a Plesk és a Virtuozzo a tervek szerint önálló vállalatokként folytatják tevékenységüket

RENTON, Wash.--()--A Parallels Holdings Limited ma bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött Odin Service Automation platformja és az ahhoz kapcsolódó felhőkezelési technológiák, szellemi tulajdonjogok és az Odin márka Ingram Micro Inc.-nek való eladásáról (www.ingrammicro.com) (az eladási árat nem hozta nyilvánosságra). Az ügylet várhatóan 2015 végére zárul le.

A továbbiakban a platformokon átívelő megoldásokat forgalmazó, Parallels nevű üzleti egység Parallels márkanév (www.parallels.com) alatt önálló vállalatként folytatja tevékenységét. A világszerte több 10 mint millió kisvállalkozásnak és webtárhely-szolgáltatónak webkezelési megoldásokat nyújtó Plesk üzleti egység szintén önálló cégként működik tovább a Plesk márkanév alatt (www.plesk.com), hasonlóan a piacvezető konténeres virtualizációs technológiák fejlesztésével foglalkozó Virtuozzo üzleti egységhez, amely tevékenységét a jövőben ugyancsak önálló cégként végzi majd Virtuozzo márkanév alatt (www.virtuozzo.com). Mindhárom üzleti egység továbbra is a Parallels Holdings Limited tulajdonában és irányítása alatt marad.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy az Ingram Micro és cégünk közt régóta fennálló együttműködés során elérkeztünk ehhez a mérföldkőnek számító ügylethez, mivel úgy gondoljuk, a tranzakció jelentős előnyöket biztosít majd az Odin Service Automation platformot használó ügyfeleinknek, valamint partnereinknek és alkalmazottainknak" - nyilatkozta Birger Steen, a Parallels Holdings Limited vezérigazgatója. "A platform értékesítése ugyanakkor lehetővé teszi számunkra, hogy jobban összpontosíthassuk cégünk erőfeszítéseit a Parallels, Plesk és Virtuozzo márkanevet viselő piacvezető termékeink forgalmazására és továbbfejlesztésére."

A Plesk tevékenységét Nils Hueneke irányítja majd, aki ez idáig a Parallels és az Odin egységnél több vezető pozíciót is betöltött, és veteránnak számít a tárhely- és felhőszolgáltatás terén.

"Nagy lelkesedéssel tölt el a lehetőség, hogy a Plesk élén hozzásegíthetem a céget a következő fejlődési szint eléréséhez" - mondta el Nils Hueneke, a Plesk vezérigazgatója. "Szakmai kifejezéssel élve a lézeréhez hasonló pontossággal fogunk fókuszálni a törzsvevőinket alkotó webdesignerekre, fejlesztőkre és tárhelyszolgáltatókra, hogy felgyorsíthassuk a Plesk fejlődését, és a legjobb vezérlőpanellé és webkezelési platformmá tegyük."

A Virtuozzo élére Rob Lovell kerül, aki októberben tért vissza a Parallels-hez. Rob Lovell korábban a Coltnál töltött be több vezető pozíciót is azt követően, hogy a Colt felvásárolta az általa alapított, és vezérigazgatóként irányított ThinkGridet.

"A Virtuozzo már azt megelőzően élen járt a konténeres virtualizálásban, a felhő alapú szolgáltatási megoldások, a PaaS (felhő alapú platformszolgáltatás) és a IaaS (felhő alapú infrastruktúra-szolgáltatás) fejlesztésében, mielőtt még ezek a szavak bekerültek a köztudatba" - mesélte Rob Lovell, a Virtuozzo vezérigazgatója. "Az ügylet következtében felszabaduló erőforrásaink összpontosításának eredményeként ügyfeleink és partnereink számára a Virtuozzó a tervezettnél hamarabb biztosíthat majd a konténervirtualizációs és tárolási technológiák közt kiemelkedő minőséget képviselő termékeket, amelyek használatával jelentős mértékben bővíthetik a vevőiknek kínált szolgáltatásaik körét."

"Úgy véljük, ez az ügylet mindkét fél, valamint partnereink és ügyfeleink számára is jelentős előnyöket biztosít, és az Ingram Micro lelkesen várja, hogy az Odin Automation platform megvásárlását és a platform fejlesztését célzó beruházásaink megvalósítását követően az eddigieknél is jelentősebb támogatást nyújthassunk a Parallels Plesk és Virtuozzo termékcsaládjai számára" - fejtette ki Nimesh Dave, az Ingram Micro ügyvezető alelnöke. "Az Ingram Micro és az Odin együtt a szakértelem, a tudás és a kereskedelmi kapcsolatok ideális kombinációját tudja majd biztosítani minden ügyfele és partnere számára. Az Ingram Micro elkötelezett az Odin platformot használó összes ügyfél támogatása iránt, miközben folyamatos beruházásokkal törekszik a technológiák továbbfejlesztésére és javítására annak érdekében, hogy valamennyi partnere és vevője számára a legelőnyösebb megoldásokat kínálhassa."

Amit a Parallels Holdings Limitedről tudni kell…

A Parallels Holdings Limited, amelynek központja Schaffhausenben, Svájcban található, a Parallels, az Odin Automation, a Plesk és a Virtuozzo üzleti egységek 100 százalékos üzletrészét birtokló anyavállalat. A csoportot, amelyet a vállalat jelenlegi ügyvezető elnöke, Serguei Beloussov alapított, 2010 óta vezérigazgatóként Birger Steen irányítja. A vállalat 2014-ben több mint 150 millió USA dolláros árbevételt ért el, és olyan vezető szakmai befektetők támogatását élvezi, mint például a Bessemer Venture Partners, az Insight, az Intel Capital, az Almaz, a Russia Partner, a Cisco és az Ingram Micro. A Parallels Holdings Limited piacvezető pozíciót mondhat magáénak a desktop-virtualizáció, a szerver és konténeres virtualizáció, a vezérlőpanel és a felhő alapú szolgáltatások automatizálása terén.

Amit a Virtuozzoról tudni kell…

A Virtuozzo a virtualizációs és felhő alapú infrastruktúrával kapcsolatos szoftverek vezető fejlesztője, melynek termékei lehetővé teszik a szolgáltatók, ISV-k (független szoftverfejlesztők) és vállalkozások számára, hogy biztonságos, megbízható és rendkívüli mértékben konvergált virtualizált platformok segítségével jelenjenek meg a piacokon új alkalmazásaikkal, illetve nyújtsanak felhő alapú szolgáltatásokat. Az ágazatában úttörő szerepet játszó Virtuozzo fejlesztette ki az első kereskedelmi forgalomban elérhető konténertechnológiát 2001-ben, amelyet ma is világszerte több mint 500 partnere használ arra, hogy 1 milliónál is több virtuális környezetet biztosítson kulcsfontosságú felhő alapú munkafolyamatok futtatásához. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.virtuozzo.com.

Amit a Pleskről tudni kell…

A Plesk az alkalmazások, weboldalak és webhely-üzemeltetési szolgáltatások fejlesztését lehetővé tévő felhő alapú platformot szolgáltató piacvezető cég. A vezető globális szolgáltatóknak több mint 50%-a Plesk partnere. A vállalat több mint 300000 szervert futtat, és mintegy 10 millió weboldalt és 15 milliónál is több postafiókot üzemeltet. A Plesk termékei 26 nyelven, 140 országban érhetők el. A rendszeradminisztrátorok és KKE-k életét már a 2000-es évek elejétől kezdve jelentős mértékben megkönnyítő termékeink ma számos felhő alapú szolgáltatás értéknövelő részét képezik, és hatékony eszközökként segítik az alkalmazásfejlesztők munkáját, akik számára emellett rendelkezésre áll egy egyszerűbb és biztonságosabb, számítástechnikai szakemberek és webhely-üzemeltető cégek által kezelt webes infrastruktúra is. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.plesk.com.

Amit a Parallels-ről tudni kell…

A Parallels platformokon átívelő megoldásokat biztosító globális vezető cég, amely lehetővé tesz ügyfelei számára, hogy egyszerű módon hozzáférjenek a számukra szükséges alkalmazásokhoz és fájlokhoz, és bármely eszközön vagy operációs rendszeren használhassák azokat. Cégünk segíti ügyfeleit abban, hogy kihasználják a piacokon elérhető legjobb technológiák kínálta előnyöket, legyen az Windows®, Mac®, iOS, Android™ vagy felhő alapú technológia. A Parallels kiküszöböli vevői összetett mérnöki és végfelhasználói problémáit, egyszerű és költséghatékony megoldásokat kínálva mind üzleti vállalkozások, mind magánszemélyek számára a különféle alkalmazásokhoz való bármilyen módon - legyen az helyi vagy távoli -, bármilyen formában - magán adatközpontként vagy felhőben - való hozzáférés céljára. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.parallels.com/about.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Kapcsolat:
Odin