A Printronix eladja termonyomtató/AIDC termékcsaládját a TSC Auto ID Technology-nak

IRVINE, Kalifornia állam, USA--()--Az ipari nyomtatási megoldások terén világszerte vezető pozíciót betöltő Printronix Inc. ma bejelentette, hogy megállapodást kötött a TSC Auto ID Technology Co., Ltd.-vel (TWSE: 3611.TWO) hőnyomtató/AIDC (automatikus azonosító és adatrögzítő eszközök) üzletága eladásáról.

A TSC tulajdonába kerül a Printronix ipari termikus hálózati és hordozható nyomtató, vonalkód-ellenőrző, RFID és PrintCart termékcsaládjaival kapcsolatos összes szellemi tulajdonojog és márkajog, és az ügylet zárását követően az ezeket a termékcsaládokat birtokló egység önálló vállalatként, Printronix Auto-ID Inc. néven kezdi meg működését.

„A hőnyomtató termékcsalád TSC Auto ID-nek való eladására vonatkozó döntésünk annak a stratégiai célkitűzésünknek a megvalósítását szolgálja, hogy felgyorsítsuk a Printronix termonyomtató üzletágának növekedését és minél többféle megoldást kínáljunk vállalati ügyfeleinknek. A TSC AIDC termékek fejlesztése terén elért sikereinek és termékportfóliója összetételének alapján, valamint figyelembe véve azt a képességét, hogy – főként Ázsiában – növelni tudja a Printronix ‘kereskedelmi lábnyomát’ és az ellátó láncon belüli méretgazdaságosság elérésével csökkenthetők lesznek a költségek, egyértelmű volt, hogy a TSC Auto ID a legalkalmasabb vevő a számunkra” – mondta el Werner Heid, a Printronix vezérigazgatója.

„A Printronix hőnyomtató/AIDC üzletágának felvásárlása rendkívüli lehetőségeket biztosít mindkét vállalat, valamint partnereik és végfelhasználóik számára egyaránt” – fejtette ki Sam Wang, a TSC Auto ID elnöke. „A két cég mind a termékek, mind a forgalmazási csatornák és az alkalmazott technológiák terén tökéletesen kiegészíti egymást. A Printronix elismert, kiváló teljesítményt nyújtó ipari nyomtatási termékei a legoptimálisabb megoldást jelentik a TSC erős asztali nyomtató termékportfóliójának diverzifikálására. Ezen felül a Printronix szilárd pozíciója az észak- és dél-amerikai országokban és az EMEA térségben (Európa, Közel-Kelet és Afrika) szintén segíti mindkét vállalatot abban, hogy felgyorsítsák növekedésüket ezekben a régiókban. Nagy izgalommal nézünk a most hozzánk csatlakozó új csapattagokkal való közös munka elé, amelynek eredményeként kibővült és versenyképesebb termékkínálattal állhatunk majd cégeink ügyfeleinek szolgálatára.”

A Printronix a tulajdonában maradó termékeket Printronix, LLC néven forgalmazza a jövőben, és erőfeszítéseit az ütő nyomtató ágazatra összpontosítja, amelyben a Printronix globális vezető szerepet tölt be.

Heid elmondása szerint “a Printronix termonyomtató üzletágának eladása lehetővé teszi a cég számára, hogy maximálisan kiaknázhassa a tulajdonában maradó ütő nyomtató termékek forgalmazása terén adódó lehetőségeket, mivel e termékek továbbra is jelentős értéket képviselnek páratlan megbízhatóságuknak és az általuk kínált kiváló nyomathordozó-kezelésnek köszönhetően, valamint annak következtében, hogy környezetkímélő módon, a nyomtatók közül a legalacsonyabb működtetési költségekkel üzemeltethetők. Az ügylet ugyanakkor arra is alkalmat kínál, hogy vállalati ügyfeleinkkel partnerként együttműködve és szellemi tulajdonjogainkra támaszkodva kibővítsük termék- és szolgáltatáskínálatunkat, belépjünk a nyomtatási ágazat további piaci szegmenseibe, és kihasználjuk a feltörekvő országok piacain kínálkozó lehetőségeket.”

A tranzakció zárására a tervek szerint 2016 januárjában kerül sor.

Amit a Printronix Inc.-ről tudni kell…

Az ipari nyomtatási ágazatban globális vezető pozícióval rendelkező Printronix a legmegbízhatóbb nyomtatókat, nyomtatási termékeket, szolgáltatásokat és alkatrészellátást biztosítja a nagy pontosság mellett alacsony nyomtatási költségeket igénylő ügyfelei számára. A vállalat az ipari nyomtatási ágazat két elismerten legmegbízhatóbb márkáját (Printronix és TallyGenicom) forgalmazza, amelyeket szerte a világon előszeretettel vesznek igénybe a gyártóiparban működő cégek, forgalmazók, kiskereskedelmi egységek, bankok, egészségügyi szolgáltatók, kormányzati szervezetek és különféle vállalkozások. A cég termékportfóliójában megtalálhatók a legmagasabb minőségű mátrix sornyomtatók, termikus és RFID nyomtatók is. A Printronix 1974-ben alakult, és székhelye Irvine-ben (USA, Kalifornia állam) található. További információkért kérjük, látogasson el a Printronix.com internetes oldalra, vagy kövessen minket a Twitteren, a LinkedInen vagy a Facebookon.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Printronix Inc.
David Espinosa