Az American Farmland Company törzsrészvényeinek első nyilvános tőzsdei forgalomba hozatala

NEW YORK--()--Az American Farmland Company (a továbbiakban "Vállalat") ma bejelentette, hogy részvényenként 8,00 USA dolláros áron kívánja forgalomba hozni első nyilvános tőzsde részvénykibocsátása keretében eladásra felkínált törzsrészvényeit. A Vállalat "AFCO" tőzsdei részvényazonosítóval rendelkező törzsrészvényeinek tőzsdei forgalmazása várhatóan 2015. október 20-án kezdődik a New York-I Értéktőzsdén (NYSE MKT LLC). A Vállalat 30 napos vételi opciót biztosított a részvényjegyzők számára további 900000 törzsrészvénynek a jegyzők számára biztosított árengedménnyel csökkentett kibocsátási áron való megvásárlására. A részvénykibocsátás várhatóan 2015. október 23-án zárul a szokásos zárási feltételek teljesülésétől függően.

A Vállalat a kibocsátásból befolyó nettó összeget 25,0 millió USA dolláros fennálló tartozásainak kiegyenlítésére, általános vállalati célokra, valamint működőtőkeként kívánja felhasználni, ideértve meglévő gazdaságai tőkeberuházási kiadásainak finanszírozását.

A kibocsátás során a jegyzési könyv közös vezetőjeként (joint bookrunner) a Deutsche Bank Securities, a Citigroup, a Raymond James, az RBC Capital Markets és az FBR működnek közre. A társszervezői (co-manager) feladatokat a Janney Montgomery Scott, Oppenheimer & Co. és a Wunderlich végzi.

A fenti részvények megvásárlásra való felajánlása kizárólag a részvénykibocsátási tájékoztatóban foglaltak szerint történik. Mihelyt a kibocsátásra vonatkozó részvénykibocsátási tájékoztató végleges változata rendelkezésre áll, az érdeklődők beszerezhetik a következő címeken: Deutsche Bank Securities Inc., 60 Wall Street, New York, NY 10005-2836, címzett: Prospectus Group, telefon: (800) 503-4611, E-mail: prospectus.cpdg@db.com; Citigroup, 1155 Long Island Avenue, Edgewood, NY 11717, címzett: Broadridge Financial Solutions, telefon: (888) 603-5847, E-mail: prospectus@citi.com; Raymond James & Associates, 880 Carillon Parkway, St. Petersburg, FL 33716, címzett: Syndicate, telefon: (800) 248-8863, E-mail: syndicate@RaymondJames.com; RBC Capital Markets, Three World Financial Center, 200 Vesey Street, 8th Floor, New York, NY 10281, címzett: Equity Syndicate, telefon: (877) 822-4089, E-mail: equityprospectus@rbccm.com; FBR Capital Markets & Co., 1300 Seventeenth Street North, Arlington, Virginia 22209, címzett: Syndicate Prospectus Department, telefon: (703) 312-9500, E-mail: prospectuses@fbr.com.

A Vállalat által az S-11 sz. nyomtatványon az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission) (a továbbiakban "SEC") benyújtott, fenti részvényekre vonatkozó regisztrációs nyilatkozatot a SEC 2015. október 19-én hatályosnak nyilvánította. A jelen sajtóközlemény nem tekintendő a forgalomba hozandó értékpapírok eladására irányuló ajánlatnak, illetve azok vételére irányuló ajánlatkérésnek, továbbá nem kerül sor az értékpapírok értékesítésére semmiféle olyan államban vagy jogrendszerben, amelyben az ilyen ajánlat, ajánlatkérés vagy értékesítés a regisztrációt vagy az adott jogrendszer értékpapírokra vonatkozó törvényei szerint kibocsátásra alkalmas értékpapír-minősítés megszerzését megelőzően törvényellenesnek minősülne.

Amit az American Farmland Company-ról tudni kell…

Az American Farmland Company tulajdonosi irányítású, Maryland államban (Amerikai Egyesült Államok) bejegyzett ingatlanbefektetési alap, amelynek fő tevékenysége különféle magas minőségű termőföld-területek/gazdaságok (ideértve kifejlett (többéves) állókultúrákat (ültetvényeket), valamint különleges növénykultúrákat/zöldségeket és tömegterményeket termesztő gazdaságokat) vásárlása és hasznosítása, vaalmint az Amerikai Egyesült Államok fő mezőgazdasági régióiban található adott területekre vonatkozó fejlesztési projektek megvalósítása. A Vállalat termékportfóliójában jelenleg az Amerikai Egyesült Államok keleti és nyugati partvidékén, valamint az ún. kukoricaövezetben (Corn Belt) (közép-nyugati területek) és a Mississipi folyó torkolatvidékén (az ún. Delta régióban) található 18 gazdaság szerepel, amelyek összesített területe megközelítőleg 6530 hektár. A gazdaságok több mint 21 féle fő terményt termesztenek, illetve ezek mintegy 40 alfaját.

Előremutató állítások

Ez a sajtóközlemény az Amerikai Egyesült Államok szövetségi értékpapírtörvényei értelmében előremutató állításoknak minősülő állításokat tartalmaz, ideértve az első nyilvános részvénykibocsátás zárásával és az abból befolyó nettó összeg várható felhasználásával kapcsolatos állításokat. Ezek az előremutató állítások olyan kockázatokat és bizonytalansági tényezőket hordoznak magukban, amelyek következtében a tényleges eredmények jelentős mértékben eltérhetnek az előremutató állításokban szereplő eredményektől. A tényleges eredmények várakozásainktól való jelentős mértékű eltérését esetlegesen előidéző fontos tényezők közé tartoznak, többek közt, a következők: az első nyilvános részvénykibocsátási ügyletre vonatkozó szokásos zárási feltételek teljesülése; a tőkepiaci kockázatok; valamint az általános gazdasági és iparági környezet hatásai, továbbá egyéb, a Vállalat által a SEC-hez az S-11 sz. nyomtatványon benyújtott, módosított regisztrációs nyilatkozatban felsorolt egyéb kockázatok és bizonytalansági tényezők, illetve a Vállalat által a SEC-hez ezt követően időről időre benyújtott különféle dokumentumokban leírt egyéb kockázatok. Nem garantálható, hogy az első nyilvános részvénykibocsátási ügylet az eredeti feltételekkel megvalósul, sem pedig az, hogy egyáltalán megvalósul. Arra intjük az érintetteket, hogy ne támaszkodjanak túlzott mértékben ezekre az előremutató állításokra, amelyek kizárólag a jelen sajtóközlemény kiadásának időpontjára vonatkoznak. Ezek az előremutató állítások szándékaink szerint kizárólag a jelen sajtóközlemény kiadásának időpontjában fennálló állapotokra vonatkozóan érvényesek, és nem vállalunk semmiféle kötelezettséget a jelen sajtóközleményben foglalt semminemű előremutató állítás jövőbeli események vagy fejlemények nyomán való frissítésére.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

American Farmland Company
Lindsey Sichel, 212-484-3056