C.H. Robinson mianuje Jeroena Eijsinka prezesem swojego oddziału w Europie

Lider branży skupi się na strategicznym rozwoju na kontynencie europejskim

EDEN PRAIRIE, Minnesota--()--C.H. Robinson Worldwide, Inc. (“C.H. Robinson”) (NASDAQ: CHRW), jedna z największych firm logistycznych świata, ogłosiła dzisiaj, że Jeroen Eijskink zasilił szeregi spółki jako prezes C.H. Robinson Europe, B.V (http://www.chrobinson.com/en/uk/About-Us/CHRobinson/). Eijsink będzie podlegał bezpośrednio prezesowi i dyrektorowi generalnemu firmy, Johnowi Wiehoffowi.

„Jeroen to skoncentrowany i sprawdzony przywódca, który posiada umiejętności pracy zespole. Obejmując nowe stanowisko w C.H. Robinson wnosi do naszej spółki rozległą wiedzę na temat transportu w Europie i istotne doświadczenie przywódcze - powiedział Wiehoff. - Europa jest kluczowym elementem naszej globalnej strategii rozwojowej i wyróżnikiem naszej przewagi konkurencyjnej. Działalność, którą prowadzimy w tej części świata, została właściwie ukierunkowana i powierzona zespołowi silnych liderów”.

Od 1993 r., dzięki dynamicznej sieci swoich przedstawicielstw w Europie, C.H. Robinson oferuje usługi w zakresie transportu drogowego i spedycji (http://www.chrobinson.com/en/uk/Logistics/). W ciągu ostatnich trzech lat spółka przyspieszyła swój rozwój w regionie europejskim zakładając 18 nowych przedstawicielstw (razem ma ich tu 52) i podwajając liczbę pracowników skupionych na relacjach z klientem do ponad 1 tys.

„Klarowne ukierunkowanie C.H. Robinson na wzrost daje ogromne możliwości strategicznego rozwoju w Europie - powiedział Eijskink. - Wyjątkowy model biznesowy, kultura korporacyjna i silny nacisk na rozwój zasobów ludzkich, a także globalna technologia Navisphere® wyróżniają naszą spółkę wśród naszych konkurentów w branży logistyki”.

Eijsink był wcześniej dyrektorem generalnym DHL Freight Germany, gdzie odpowiadał za działalność w zakresie transportu drogowego i kolejowego DHL w Niemczech. Eijsink pełnił również funkcję dyrektora generalnego DHL Freight w krajach Beneluksu i Wielkiej Brytanii. Zanim dołączył do Deutsche Post DHL, Eijsink zajmował szereg stanowisk kierowniczych w firmie Siemens w Niemczech.

Informacje o C.H. Robinson

Firma C.H. Robinson jest jednym z wiodących dostawców usług transportu drogowego i spedycji w Europie, posiadającą dynamiczną sieć przedstawicielstw na całym kontynencie. Od roku 1993 zapewniamy naszym klientom dostęp do elastycznych, wysokiej jakości niezawodnych usług, które wyróżniają nas na tle konkurencji. Nasz wysoce zmotywowany, wielojęzyczny i zorientowany na klienta zespół korzysta z wiedzy i doświadczenia zdobytego na lokalnych rynkach, stawiając czoła kolejnym wyzwaniom transportowym oraz budując silne, indywidualne więzi z klientami.

Założona w 1905 roku C.H. Robinson jest jedną z największych firm logistycznych na świecie świadczącą globalne usługi związane z transportem towarów i rozwiązania z zakresu outsourcingu logistyki, jak również zapewniającą zaopatrzenie w świeże produkty oraz dostarczającą usługi informacyjne klientom z całego świata - od dużych międzynarodowych korporacji po małe lokalne przedsiębiorstwa z różnych branż. Działalność C.H. Robinson opiera się na sieci 280 oddziałów w Ameryce Północnej, Ameryce Łacińskiej, Europie oraz Azji. Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://www.chrobinson.com.

Zobacz oryginalną informację w serwisie businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20150901006659/en/

Oficjalną, obowiązującą wersję niniejszego zawiadomienia stanowi tekst oryginalny sporządzony w języku źródłowym. Tekst tłumaczenia służy wyłącznie celom orientacyjnym/sporządzono wyłącznie dla celów ułatwienia zrozumienia zawiadomienia i należy interpretować go w odniesieniu do tekstu źródłowego, który jest jedyną wersją mającą skutki prawne.

C.H. Robinson Worldwide, Inc.
Mike Wilken, 952-937-6761
Manager ds. PR
mike.wilken@chrobinson.com

C.H. Robinson Worldwide, Inc.
Mike Wilken, 952-937-6761
Manager ds. PR