A Moody’s Analytics kiadta a kereskedelmi hitelezők hitelkockázat-kezelési munkájának támogatására szolgáló RiskOrigins™ új verzióját

NEW YORK--()--A hitelkockázat-kezelés terén vezető cégnek számító Moody’s Analytics ma bejelentette, hogy továbbfejlesztette a kereskedelmi hitelezéssel foglalkozók hitelezési döntéshozását és a hitelmonitorozást támogató RiskOrigins elnevezésű programját. Az új vonások közé tartozik egy együttműködést segítő munkafolyamat-modellezési és ügyletstrukturálási funkció, amely segíti a hitelezőket a megalapozottabb döntéshozásban, a hitelkockázat-elemzés összetett folyamatának optimalizálásában, a hatékonyság javításában és a jogszabalyi megfelelés biztosításában.

„A jelenlegi alacsony árrések és fokozott verseny mellett a bankoknak az eddiginél jóval megfontoltabban és hatékonyabban kell hitelezési tevékenységüket végezniük, különösen a hitelelemzési fázisban” - magyarázta Keith Berry, a Moody's Analytics Credit Assessment and Origination (Hitelelemzési és hitelkérelem-elbírálási) egységének ügyvezető igazgatója. „Azzal a céllal fejlesztettük tovább RiskOrigins programunkat, hogy a hagyományos hitelelbírálási módszereknél bővebb eszköztárat kínálva segítse a hitelezőket olyan hitelezési döntések meghozásában, amelyekhez jobb viszontbiztosítási feltételek kapcsolhatók, valamint, hogy hozzájáruljon a sikeres ügyletkötések számának növeléséhez és fokozza a nyereségességet.”

A több mint egy tucat országban a világ legnagyobb pénzintézetei közül jónéhány által használt RiskOrigins program mélyrehatóbb betekintést ad a hitelezőknek aktuális hitelállományukba, és árnyaltabb képet biztosít a tervezett ügyletekről és az azok által az intézmény hitelezési profiljára gyakorolt hatásokról.

A termék új munkafolyamat-modellje lerövidíti a hitelkockázat-elemzési ciklust azáltal, hogy javítja és automatizálja az olyan, számos hibalehetőséget rejtő manuális eljarásokat, mint például a hitelkamatrés megállapítása és a kockázatbesorolás, a kötelezettségvállalások teljesítésének nyomon követése, valamint a bank kockázatvállalási hajlandóságának ellenőrzése. Ezen felül az ügyletstrukturálási funkció megoldást kínál azokra a kihívásokra, amelyekkel a pénzintézetek az ügyletadatok hatékony rögzítésekor és a hitelkérelem-elbírálás folyamán a kockázatot mérséklő tényezők meghatározásakor szemben találják magukat.

A RiskOrigins ugyanakkor segítséget nyújt a különféle forrásokból származó információk standardizálásában is, miáltal az adatok megbízhatóbbá és könnyebben felhasználhatóvá, a folyamatok irányítása pedig hatékonyabbá válik – azaz két olyan elemét javítja a hitelkérelem-elbírálásnak, amelyet a banki tevékenységeket szabályozó hatóságok kiemelkedően fontosnak tekintenek. Átlátható, megismételhető és nyomon követhető folyamatok biztosítása révén a RiskOrigins segíti a hitelezőket a legjobb gyakorlati megoldások átvételében és saját eljárásaikba való integrálásában, valamint a jogszabályoknak való megfelelés elérésében.

„Azok a bankok, amelyekkel folyamatos kapcsolatban vagyunk, nagyobb mértékben szeretnék növelni a kereskedelmi hitelezéssel kapcsolatos technológiai beruházásokra fordított összegeket, mint az egyéb rendszerberuházásokra szánt kiadásaikat, és működésük standardizálásához és egyszerűsítéséhez olyan modern, integrált kereskedelmi hitelezési platformokat keresnek, mint amilyen a RiskOrigins” – fejtette ki Joanne Pollitt, a vezető pénzügyi szolgáltató cégek számára az üzleti tevékenységük szempontjából kulcsfontosságú technológia kérdésekben tanácsokat nyújtó CEB TowerGroup vezető tanácsadója. „Várakozásaink szerint az eljövendő években erős és folyamatos kereslet nyilvánul majd meg az ilyen rendszerek iránt.”

További információkért a RiskOrigins rendszerről kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.moodysanalytics.com/riskorigins.

Amit a Moody’s Analytics-ről tudni kell...

A Moody’s Analytics világszerte támogatja a tőkepiaci és kockázatkezelési ágazatban dolgozó szakembereket abban, hogy magabiztosan, határozottan tudjanak reagálni a fejlődő, változó piac kihívásaira. A hitelelemzések, gazdasági kutatások és pénzügyi kockázatkezelés terén felhalmozódott tapasztalatai révén a vállalat különleges, egyedi eszközöket és a legjobb gyakorlatot képviselő megoldásokat kínál partnereinek. Csúcstechnológiát képviselő szoftverprogramjai, tanácsadói szolgáltatásai és kutatásai (köztük a Moody’s Investor Service szerzői jogvédelemmel védett elemzései) révén a Moody’s Analytics több elemből álló, egyedi igények szerint kialakított, konkrét üzleti kihívások megválaszolását támogató termékcsomagokat biztosít ügyfeleinek. A Moody’s Analytics a világszerte 33 országban mintegy 10000 alkalmazottat foglalkoztató, 2014-ben 3,3 milliárd USA dollár bevételt elérő Moody’s Corporation (NYSE:MCO) leányvállalata. További információk a következő internetes címen állnak rendelkezésre: www.moodysanalytics.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Kapcsolat:
Moody’s Analytics