A Velcro Companies felvásárolja a különleges szövött anyagokat gyártó, belgiumi székhelyű Alfatexet és Gevaertet

Az akvizíció célja a cég nemzetközi pozíciójának erősítése és az innováció felgyorsítása

DEINZE, Belgium--()--A Velcro Companies, az összekötési- és kapcsolási megoldások piacának vezető nemzetközi cége ma bejelentette, hogy felvásárolta a gyógyászati szektor, az autóipar és egyéb ipari ágazatok számára tépőzárakat gyártó cégek rangsorában előkelő helyet elfoglaló Alfatexet, valamint a ruházati szektor számára elasztikus (gumibeszövéses) és nem elasztikus szalagokat/pántokat/övanyagokat gyártó Gevaert-et. Az ügyletek eredményeként erősödik a Velcro Companies európai pozíciója, bővül termékportfóliója, és lehetővé válik bizonyos, a termékinnováció felgyorsítását célzó kutatás-fejlesztési beruházások megvalósítása.

"A jobb méretgazdaságosság elérése, valamint a hatékonyság fokozása érdekében felgyorsítottuk cégünk nemzetközi hálózatának kiépítését, és eközben a helyi piacokon is erősítjük egységeinket annak érdekében, hogy továbbra is szoros, közvetlen kapcsolatot tarthassunk fenn ügyfeleinkkel" - magyarázta Fraser Cameron, a Velcro Companies elnök-vezérigazgatója. "Ez a stratégiai megközelítés lehetővé teszi számunkra, hogy szinte azonnal reagáljunk vevőink igényeire, késedelem nélkül feltárjuk a termékinnováció terén kínálkozó lehetőségeket, és minél gyorsabban és hatékonyabban elláthassuk partnereinket a megrendelt termékekkel."

Az Alfatex és a Gevaert egyaránt Belgiumban, Deinze városában működő, magántulajdonban lévő cég. Az Alfatex igen változatos, széles körű termékportfólióval rendelkezik, amelyben megtalálhatók például különleges, rendelésre készített rögzítőszalagok kötésekhez csakúgy, mint az autóipar számára biztosított egyedi rögzítési megoldások. Az ágazatában vezető szerepet betöltő Gevaert 1899 óta gyárt különleges szöveteket főként nadrágtartókhoz, derékszíjakhoz és gumirozott derékszalagokhoz a ruházati szektor számára. Az ügyletek pénzügyi feltételeit a Velcro Companies nem hozta nyilvánosságra.

A mai közleményben bejelentett tranzakciók részét képezik a Velcro Companies nemzetközi terjeszkedési stratégiájának, melynek célja gyártási lehetőségeinek bővítése és az új termékek fejlesztésének felgyorsítása. 2014-ben a Velcro Companies Braziliában és Latin-Amerikában erősítette meg pozícióit egy felvásárlási ügylet, illetve egy új Sao Pauló-i iroda megnyitása révén.

"Az elmúlt 18 hónap során végrehajtott három akvizíciós ügyletnek köszönhetően, valamint az innováció és a növekedés érdekében a gyors reagálást, a kreativitást és az ügyfelekkel való közvetlen kapcsolatot a középpontba állító stratégiája révén a Velcro Companies vezető pozícióra tett szert a rögzítő-/kapcsolóelemek nemzetközi piacán" - tette hozzá Cameron.

"Egyre erősődő nemzetközi jelenlétünk lehetővé teszi, hogy folyamatosan jelentős összegeket fordítsunk kutatási és fejlesztési célokra. Lehetőségeink nem pusztán abban merülnek ki, hogy versenytársainknál jobb megoldásokat biztosítunk ügyfeleink számára. Vállalatunk abban a különleges helyzetben van, hogy teljesen új termékkategóriákkal jelenhet meg a piacon. Az Alfatex és a Gevaert egyaránt elismert eredményekkel rendelkezik az innováció és az ügyfelek különleges igényeinek kielégítése terén, és ezek az erősségeik minden bizonnyal hozzájárulnak majd ahhoz, hogy cégünk elérje kitűzött stratégiai céljait."

Amit a Velcro Companies-ról tudni kell

A Velcro Companies technológiaorientált, nemzetközi szervezet, amely ügyfeleinek egyszerű, elegáns és sokszor meglepően újszerű rögzítési/kapcsolási megoldásokat kínál szerte a világon. A több mint 50 évre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkező Velcro Companies büszke arra, hogy a cég életében az innováció mindig is vezető szerepet játszott. A vállalat több mint 400 szabadalom és számos védjegy, köztük a szerte a világon bejegyzett VELCRO® védjegy tulajdonosa. Világszínvonalú megoldásait nemzetközi egységein keresztül forgalmazza; gyártóüzemei megtalálhatók Spanyolországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban és Kínában, és a világ szinte minden táján működnek értékesítési irodái. Termékeinket megvásárolhatja, és további információkat találhat róluk a Velcro.com internetes címen, vagy bővebb tájékoztatásért csatlakozzon a VELCRO® márka követőihez a Facebookon: http://www.facebook.com/velcrobrand!

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

FleishmanHillard
Amy Thompson, 617-692-0508