Společnost Dimension Data představuje službu Intelligent Storage Management Service

Jako první globální partner společnosti EMC nasazuje Dimension Data produkty ViPR při poskytování svých služeb po celém světě

LAS VEGAS--()--Společnost Dimension Data dnes oznámila, že při poskytování vlastní spravované služby pro úložiště (Managed Service for Storage) bude používat produkty EMC® ViPR® a ViPR SRM, které nabídnou klientům po celém světě inteligentní správu úložišť.

Společnost Dimension Data průběžně investuje do své platformy spravovaných služeb, aby zajistila automatizaci zajištění služeb, vyřizování požadavků, katalog služeb a samoobslužný portál. Přidání produktů ViPR společnosti EMC umožňuje přístup k nástrojům a službám potřebných pro efektivní a proaktivní poskytování úložného prostoru, měření, správu a podávání zpráv napříč úložnými technologiemi různých dodavatelů, a to nepřetržitě, 24 hodin denně a 7 dní v týdnu.

Steve Joubert, manažer pro datová centra ve společnosti Dimension Data říká: „Přestože jednotkové náklady na úložiště klesají, celkové náklady vzrostly až o 35 %, a to v důsledku rostoucího využívání aplikací, zajištění legislativních požadavků a strategií pro ochranu dat."

Výzkumná společnost IDC ve své prognóze z roku 2013 odhaduje, že v roce 2015 utratí firmy za úložiště 6,5 miliardy dolarů. Výpočty společnosti IDC ukazují, že kapitálové výdaje za ukládání dat tvoří pouze 20 % nákladů. Skutečné náklady na úložiště vyplývají z jiných provozních faktorů.

„To znamená, že v průměru na jeden dolar utracený za úložiště utratí organizace další čtyři dolary za provozní aspekty správy uložených dat,“ vysvětluje Joubert. Službu Dimension Data lze přizpůsobit podle specifických potřeb organizací, a je k dispozici v různých odběrových modelech.

Služba Managed Service for Storage umožňuje klientům:

• Zachovat flexibilitu technologie datového centra a pokračovat ve správě procesů svých úložišť, zatímco společnost Dimension Data přebírá provozní správu infrastruktury;
  • Přizpůsobit katalogy služeb s cílem přidat úložnou kapacitu na stupňovanou úroveň;
  • Využívat úložný prostor podle potřeby a platit pouze za skutečné datové využití. Kromě toho, náklady na IT se převádějí z pevných na proměnné, což koresponduje s obchodními výkyvy;
  • Klienti mají přístup k datům ve svém úložném prostředí v režimu 24 hodin denně a 7 dní v týdnu bez zvláštních požadavků.

„Dnešní IT organizace hrají klíčovou úlohu při podpoře obchodních inovací a úspěchu prostřednictvím optimalizovaného ukládání a správy dat. Vyžadují technologie pro zlepšení využití, řešení problémů a přesné plánování kapacity," říká Manuvir Das, Senior Vice President, Advanced Software, Emerging Technologies Division, EMC Corporation. „Společnost Dimension Data má odborné znalosti, které pomohou organizacím řídit transformaci podnikání. Tato iniciativa sdružuje její služby s technologiemi ViPR a ViPR SRM společnosti EMC, a tak pomáhá klientům plně využít automatizované úložné služby a zvýšit efektivitu provozu.

-Konec zprávy-

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

PRAM Consulting s.r.o.
Stanislav Přibyl, T: +420 736 684 268