MHL introduceert Alternate Mode voor USB Type-C

MHL Cable (Graphic: Business Wire)

SUNNYVALE, Calif.--()--MHL, LLC heeft een alternatieve mode voor de Type-C-specificatie van USB ontwikkleld, MHL Alternate Mode (Alt Mode). Dankzij het gebruik van Alt Mode ondersteunen de connector en kabel van USB Type-C de MHL 3-specificatie, die bestaat uit 4K-video, surroundaudio uit meervoudige kanalen en HDCP 2.2. De specificatie is bovendien compatibel met bestaande MHL-specificaties. Het MHL Consortium blijft de MHL-specificatie bevorderen ter ondersteuning van toegevoegde functies en verbindingsstukken, zoals USB Type-C.

“De kabel voor USB Type-C is ontworpen als een robuuste oplossing die lang meegaat. Het product is ideaal voor alle platforms en apparaten”, zei Jeff Ravencraft, operationeel topman van USB-IF. “De USB-IF werkt samen met MHL, LLC aan aanvullende certificatie- en nalevingsprogramma's voor een degelijke ondersteuning van hosts voor USB Type-C en apparaten waarin MHL Alt Mode is verwerkt.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MHL, LLC
Kristin Uchiyama, +1 408-962-4280
kristin@mhltech.org
of
Racepoint Global
Allison DeLeo, +1 415-694-6711
adeleo@racepointglobal.com

Contacts

MHL, LLC
Kristin Uchiyama, +1 408-962-4280
kristin@mhltech.org
of
Racepoint Global
Allison DeLeo, +1 415-694-6711
adeleo@racepointglobal.com