A P&G újabb fenntarthatósági célokat tűzött ki: előtérben az erőforrások megőrzése és a környezetvédelem

CINCINNATI--()--A Procter & Gamble Company (NYSE:PG) ma tovább bővítette fenntarthatósági céljai körét, hogy a fogyasztók számára még értékesebbé tehesse az általuk kedvelt márkákat és termékeket, miközben törekszik az erőforrások megőrzésére, a környezet védelmére és a leginkább rászorultak szociális körülményeinek javítására.

"Termékeinket folyamatosan javítjuk a környezetvédelmi fenntarthatóság szempontjából életciklusuk minden fázisában - kezdve a gyártástól a csomagoláson és a szállításon keresztül egészen a fogyasztók általi felhasználásig" - fejtette ki Martin Riant, a P&G Fenntarthatósági programjának vezetőségi felügyelője, a Global Baby and Feminine & Family Care dívizió csoportszintű elnöke. "Vásárlóink, a közösségek és a vállalat jövője érdekében arra törekszünk, hogy csökkentsük termékeink ökológiai lábnyomát, miközben azok ugyanazt a minőséget és teljesítményt nyújtják, amelyet az emberek a P&G termékektől megszoktak és elvárnak."

A P&G végső célja az, hogy 100%-ban megújuló energiát és 100%-ban megújuló vagy újrahasznosított anyagokat használjon fel minden termékhez és csomagoláshoz, valamint, hogy a hulladéklerakókba kerülő fogyasztói és gyártói hulladék mennyiségét nullára csökkentse, és e célok elérésének érdekében tevékenységét 12 elfogadott környezeti fenntarthatósági célkitűzés alapján végzi. Mióta 2010-ben megfogalmazta ezeket a célkitűzéseket, a P&G számottevő haladást ért el e téren. Ma már 70 olyan gyártó létesítménye működik, ahol a hulladék mennyisége nulla; a vállalat energiafogyasztása, vízfelhasználása, szén-dioxid-kibocsátása és teherautóval végzett áruszállítása egyaránt nagy mértékben csökkent; megújulóenergia-felhasználása és az újrahasznosításra alkalmas nyersanyag felhasználását igazoló tanúsítványainak száma pedig jelentősen megnőtt. A P&G ugyanakkor társadalmi fenntarthatósági munkáját is kiterjesztette, és ma már évente több mint 50 millió ember életét teszi jobbá katasztrófaenyhítési erőfeszítései és olyan programjai révén, mint például a Children's Safe Drinking Water (Tiszta vizet a gyermekeknek) és a Pampers és az UNICEF közti partnerségi együttműködés.

A P&G ma két új célkitűzést adott hozzá a 2020-ig elérendő célkitűzésekhez, melyek főként a víztakarékosságot és vízvédelmet, valamint a termékek csomagolását érintik.

A P&G már régóta elsőrendű fontosságú kérdésként kezeli a víztakarékosságot és a vízvédelmet. 2002 és 2012 között termelési egységre vetítve a vállalat több mint 70%-kal csökkentette gyártóüzemei vízfelhasználását. Vállalásai körét most az alábbiakkal bővíti:

• A termelési egységre vetített vízfelhasználás csökkentése további 20%-kal, és a takarékos vízfelhasználás előtérbe helyezése különös tekintettel azokra a létesítményekre, amelyek vízben szegény régiókban működnek,
  • Vízhatékony termékekhez való hozzáférés biztosítása egy milliárd ember számára.

A csomagolási fenntarthatóságot szintén kulcsfontosságú prioritásként kezeli a P&G. A cég jó úton halad ahhoz, hogy termelési egységre vetített csomagolóanyag-felhasználását 2020-ra 20%-kal csökkentse. Az e téren elért eredmények nyomán a P&G most megemeli ezt a szintét, és elkötelezi magát, hogy:

• A műanyag csomagolóanyagokban az újrahasznosított gyanta eddigi mennyiségét megduplázza,
  • Gondoskodik arról, hogy termékei csomagolásának 90%-a újrahasznosítható anyag legyen, illetve olyan programok kerüljenek bevezetésre a vállalatnál, amelyek lehetővé teszik a csomagolóanyagok újrahasznosítását.

E két célkitűzés kibővítése mellett a P&G folyamatos erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy ellátói láncának tagjai 2020-ra megújuló nyersanyagokkal válthassák ki a legjelentősebb kőolaj eredetű nyersanyagokat a költségek és a méretgazdaságosság függvényében.

"Elkötelezettek vagyunk a P&G üzleti felelősségvállalásának erősítése iránt" - mondta el Riant. "Vezető szerepet kívánunk szerezni ágazatunkban a fogyasztók és a részvényesek számára való értékteremtés terén, miközben takarékosan használjuk a rendelkezésre álló erőforrásokat, védjük a környezetet, és igyekszünk javítani a leginkább rászorultak életminőségén. A P&G növekedési céljai és fenntarthatósági célkitűzései kölcsönösen függnek egymástól."(folyt.)

Amit a Procter & Gamble-ről tudni kell

A P&G szerte a világon mintegy öt milliárd embert szolgál ki márkatermékeivel. A vállalat rendkívül erős termékportfóliójának megbízható, magas minőségű, piacvezető márkái közt szerepel többek közt az Always®, az Ambi Pur®, az Ariel®, a Bounty®, a Charmin®, a Crest®, a Dawn®, a Downy®, a Duracell®, a Fairy®, a Febreze®, a Gain®, a Gillette®, a Head & Shoulders®, a Lenor®, az Olay®, az Oral-B®, a Pampers®, a Pantene®, az SK-II®, a Tide®, a Vicks®, a Wella® és a Whisper®. A P&G mintegy 70 országban tevékenykedik világszerte. A P&G-ről és termékeiről a legfrissebb hírekért és információkért kérjük, keresse fel a http://www.pg.com internetes oldalt.

A P&G fenntarthatósági célkitűzéseiről bővebb információkért kérjük, kattintson ide: P&G Sustainability.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

P&G médiakapcsolat:
Lisa Popyk, 513-983-5058